megyei időjárás

2021.02.19. 07:00

Felhők árnyékolhatják be az amúgy kellemes időt

Pénteken felhős idő lesz túlnyomórészt vastag felhőzettel, de időnként vékonyodhat a felhőtakaró.

Sonline

Csapadék nem érkezik. Mérsékelt déli szél fúj.

Éjszaka helyenként vékonyodik, csökken átmenetileg a felhőzet.

A jellemző hőmérséklet átlaga :

csütörtök délután 11,

péntek reggel 1,

péntek délután 11,

szombat reggel 1 fok körül alakul.

Térségünket észak felől súroló frontrendszer miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás: met.hu)

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton a nyugati és középső országrész felett kevés lesz a felhőzet, napsütés várható, míg keleten estig marad a felhősebb, borongósabb idő, kisebb esőkkel.

- Vasárnapra változó vastagságú, el-elvékonyodó felhőzet mellett lehet időszakos napsütés.

- Hétfőn, kedden sok napsütés, többnyire derült ég, szép tavaszi idő a legvalószínűbb, délen 15, 16 fokot is elérő maximum hőmérséklettel, de északon is tovább enyhül az idő.

- Előreláthatólag szerdától a hétvégéig is megmarad a jó idő, további melegedéssel, de a bizonytalanság itt már megnő. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!