megyei időjárás

2021.02.18. 07:00

Kicsit fellélegezhetünk, enyhül az idő

Csütörtökön érezhetően enyhül az idő.

Sonline

időjárás, tavasz, nap, napsütés

Reggel lehet párásság, néhol köd. Napközben változó felhőzet melletti napsütés várható. Csapadék általában nem hullik. A légmozgás nem lesz jelentős.

Éjjel nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem lesz.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 2,

csütörtök délután 9,

péntek reggel 1 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken erősen felhős, borongós, de enyhe időre készülhetünk, számottevő csapadék nélkül.

- Szombaton délelőtt a nyugati és középső országrész felett csökken a felhőzet, míg keleten estig marad a borongósabb idő, kisebb esőkkel.

- Vasárnapra változó vastagságú, el-elvékonyodó felhőzet mellett lehet időszakos napsütés. Tovább enyhül az idő, emelkedik a hőmérséklet.

- Hétfőn, kedden sok napsütés, szép tavaszi idő a legvalószínűbb, délen 15, 16 fokot is elérő maximum hőmérséklettel. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!