megyei időjárás

2021.02.13. 07:00

Sok napsütéssel és még több didergéssel vágunk neki a hétvégének

Szombaton reggel erősen fagyos idővel indul a nap, majd a kora délutáni órákra is csak gyengül, de nem szűnik meg a fagy.

sonline

Fotó: Shutterstock

Napsütés lesz jellemző időnkénti vékony felhőzettel. Többnyire mérsékelt erősségű É-i szél fúj. Este, éjjel csillagfényes és ismét erősen fagyos idő lesz.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek délután -3,

szombat reggel -9,

szombat délután -3,

vasárnap reggel -6 fok körül alakul.

Fronthatás nincs, de a hideg, száraz idő terhelést ró keringésünkre és bőrünkre. A sok napsütés ellenben jótékonyan hat közérzetünkre. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap folytatódik a fagyos, napos idő időszakos, gyenge felhősödésekkel. A középső országrész kivételével ismét felerősödik az É-i szél, hozza az utánpótlást a fagyos levegőből.

- Hétfőn és kedden előreláthatólag még mindig jöhet utánpótlása a hideg levegőnek, ugyanakkor napsütésre van kilátás. Továbbra is élénk, helyenként meg-megerősödő É-i szél fúj. Az ország túlnyomó részén éjjel-nappal fagypont alatt maradhat a hőmérséklet, illetve napközben is csak fagypont köré enyhül a hideg.

- Szerdán, csütörtökön D-ire forduló légáramlás körvonalazódik, megkezdődhet az enyhülés, de az előrejelzés bizonytalansága már meglehetősen nagy erre az időszakra. Az enyhüléssel felhősödés és szórványos, vegyes halmazállapotú csapadék is érkezhet. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!