helyi időjárás

2021.05.18. 07:00

A napos időt délután viharos széllel érkező zivatar váltja

Kedden délelőtt barátságosabbra fordul megyénk időjárása, de délután újra nyakunkba kaphatjuk az égi áldást. Csapadékhullám érkezik nyugat felől, amely nyomán eső, zápor, sőt zivatar is lehet.

Sonline

Budapest, 2017. augusztus 6. Gyalogosok futnak át az úttesten az esõben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

Kedden, kora délutánig naposabb idő várható térségünkben, mint a hét első napján. Mérsékelt északnyugatias légmozgás lesz a jellemző.

Nem örülhetünk azonban a kellemes időjárásnak, hiszen délután nyugat felől növekszik a felhőzet.

Késő délután, este, újabb csapadékhullám érkezik nyugat felől. Egyre többfelé ered el az eső, alakul ki zápor, sőt egy-egy zivatar is kipattanhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a várható villámlásokkal tarkított zivatarok és erős széllökések miatt Somogy megyére.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő délután 14,

kedd reggel 7,

kedd délután 19,

szerda reggel 9 fok körül alakul.

 

Az időjárás továbbra is a hidegfrontra érzékenyeket terheli. Náluk fejfájás, migrén mellett jellemző tünet lehet a megnyúlt reflexidő, a cselekvési reakció késése, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is fokozottabban jelentkezhetnek. Halmozottabban észlelhetők az allergia, valamint a felső légúti hurutos megbetegedések tünetei is. Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán előreláthatólag átvonul az ország felett a csapadék szórványos esőkkel, záporokkal, zivatarokkal, majd délután, nyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!