helyi időjárás

2021.08.23. 07:00

Esővel érkezik a lehűlés Somogy megyébe

Hétfőn már hajnalba térségünk fölé ér egy hullámzó hidegfront, amely kisöpri a fülledt, meleg levegőt Somogyországból.

Sonline

időjárás, eső, szél, esernyő, tavasz, nyár

Forrás: Shutterstock

Hétfőn hajnalban egy hullámzó hidegfront éri el az országot a Baltikum térsége felől, amely nyomán régiónkban változékony idő lehet. Az előrejelzések azt mutatják, hogy várhatóan megerősödik az északnyugati szél és délután beborul az égbolt.

A megyében többfelé kell számítani esőre, sőt zivatar sem kizárt. Hőségre már nem kell számítani, hiszen maximum 23 Celsius fokig melegszik fel a levegő hőmérséklete Somogyban.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 17,

hétfő délután 23,

kedd reggel 14 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. Egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden ugyanez a hullámzó hidegfront okoz változékony időt: délelőtt várhatóan kelet felé távolodik a csapadékot adó felhősáv, nyugat felől fokozatosan mindenütt kisüt a nap, de szakadozott, változó felhőzet zavarja a napsütést. Átmenetileg mérséklődik, majd ismét megerősödik a szél. Délután elszórtan, zömében északkeleten, keleten kialakulhatnak záporok, zivatargócok. Délkeletre is megérkezik a frissülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!