helyi időjárás

2021.08.11. 07:00

Fülledt és forró szerda vár ránk Somogy tájain

Az nem kifejezés, hogy derült lesz ma is az idő. Amennyire fülledtnek ígérkezik az időjárásunk az sem biztos, hogy a klímák bírni fogják a szerdai terhelést a somogyi irodákban. Délután jön a várt hidegfront, de térségünkben nem várható különösebb enyhülés.

Sonline

Szerdán is napos, meleg, a déli országrészben nagyon meleg, fülledt idő lesz jellemző.

A délutáni órákban egy gyenge hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől. Hatására megélénkül az északi szél, de ez Somogyot aligha érinti, sokkal inkább az északnyugati, nyugati térségben élénkül a légmozgás. Viszont országszerte gomolyfelhősödés várható, de csapadék térségünkben nem várható. Ettől függetlenül nem kizárt egy-egy zivatarcella kialakulása térségünkben.

Az előrejelzések szerint Somogyországon többnyire csapadékmentesen vonul át a front.

Késő estére csenesedik le a légkör, országszerte kitisztul az ég. Éjszaka eleinte még élénk, olykor erős, majd mérséklődő északi szél fúj. Gyengén felhős, csillagfényes időre van kilátás, így a perseidák is jól láthatóvá válnak.

A hajnali órákra északon felfrissül a levegő, míg délen mérsékeltebb lesz a lehűlés.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd délután 31,

szerda reggel 19,

szerda délután 32,

csütörtök reggel 17 fok körül alakul.

A feletttünk átvonuló hidegfront ugyan csapadékot nem hoz, de a légköri változásokra érzékenyeket megviselheti. Jellemő panasz lehet görcsös panaszok erősödése, fejfájás, nyugtalanság, ingadozó vérnyomás és számítani kell arra is, hogy megnő a reakcióidő. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön nagyrészt derült, vagy változóan fátyol- és gomolyfelhős, csapadékmentes idő ígérkezik. Mérsékelt, időnként meg-megélénkülő északias légmozgás mellett a hőmérséklet emelkedés 1 napra megtorpan, 1-2 fokot visszaesik, de délen így is marad a 30 fok feletti hőség, míg északon 30 fok közelében tetőzik a melegedés.

Somogyi vizek hőfoka

Dráva Őrtilosnál 20 Celsius

Balaton 25 °C

Velencei tó 25 °C

Fertő tó 23 °C

Tisza-tó 24 °C

Szelidi-tó 25 °C

Lupa-tavak 24 °C

Tengervizek hőmérséklete

Antalya

29 °C

Bibione

26 °C

Costa Brava

26 °C

Cote d’Azur

21 °C

Kréta

26 °C

Split

26 °C

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!