megyei időjárás

2021.10.30. 07:00

A hétvége is fagyosan, de napsütéssel telve indul

Szombaton még az elmúlt napokhoz hasonló napos, többnyire derült, az átlagosnál enyhébb, kellemes őszi időjárás várható.

Sonline

Kissé megélénkül a délkeleti szél.

Éjszaka általában derült marad az ég. Reggelre az elmúlt napokéhoz hasonlóan, hasonló körzetekben alakulhatnak ki pára-, illetve átmeneti ködfoltok. Itt-ott gyenge fagy is előfordul.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel 0,

szombat délután 16,

vasárnap reggel 2 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap a nyugati országrész fölé egy melegfront vastagodó fátyolfelhőzete húzódik, míg másutt marad a derült égbolt. Keleten, északkeleten gyenge, nyugatabbra élénk lesz a DK-i szél, mely északnyugaton meg is erősödhet. Eső továbbra sem várható.

- Hétfőn változik időjárásunk. Napközben még meleg, éjszaka már hidegfront alakítja az időjárást. Az ország nyugati felén változóan felhős, míg keleten még derült időre van kilátás. Nyugaton, északnyugaton erős, másutt mérsékelt, élénk D-i szél fúj. Estétől, a keleti országrész kivételével, nyugat felől terjeszkedve, egyre többfelé kell számítani jelentős mennyiségű esőre. Éjjel nyugaton északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik a szél.

- Kedden kelet felé halad, este el is hagyja térségünket a hidegfront felhőzete és csapadékzónája. De délelőtt még országszerte, délután már csak keleten kell számítani intenzív, jelentős esőre. Közben az ország többi részén, nyugat felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. A Dunántúlon, a déli és középső országrészben erős ÉNY-i szél fúj.

- Szerdán változóan felhős-napos, ismét enyhébb, csapadékmentes időre van kilátás, de csütörtökön, pénteken már ismét számítani lehet helyenként esőre, és borongós időre.

Ezek is érdekelhetik