megyei időjárás

2021.10.23. 07:00

Hétvégén is borongós idő várható Somogyban, néhol kisebb esőzéssel

Szombaton erősen felhős idő várható, néhol kisebb esővel. Átmeneti napos időszakok azonban lehetnek. Gyenge, mérsékelt lesz az északnyugati szél.

Sonline

Éjszaka derült időre van kilátás. Helyenként ködfoltok alakulhatnak ki.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 6,

szombat délután 11,

vasárnap reggel 3 fok körül alakul.

Hideg fronthatás érvényesül. Az erre érzékenyeknél fejfájás, erősödő görcsös panaszok, reumatikus fájdalmak jelentkezhetnek, nőhet a reakcióidő. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap és hétfőn hajnalban hideg, párás, foltokban ködös idő ígérkezik. Helyenként gyenge fagy is előfordulhat. Napközben a párásság, a ködfoltok várhatóan eloszlanak, derült, hűvös, idő a legvalószínűbb. Általában gyenge marad a légmozgás.

- Kedden, felhősebb, szerdán, csütörtökön naposabb, nyugodt, jelentős légköri eseményektől mentes, őszi idő kialakulása körvonalazódik. A hajnali, reggeli órákban kialakulhat párásság, ködfoltok, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, majd napközben ez várhatóan elvékonyodik és nagyobbrészt megszűnik. Kisebb körzetekben maradhat tartósan meg a felhőzet, illetve a köd. A hőmérséklet napsütés esetén az évszakos átlag köré várható, makacsabb köd és ködfelhőzet esetén kissé az átlagos alatt alakul. (forrás: eumet.hu)

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik