helyi időjárás

2021.10.28. 07:00

Kellemes őszies idő lesz csütörtökön

Időjárásunk lényegesen nem változik, s fronthatásra sem kell számítani Somogy megyében csütörtökön.

Sonline

Csütörtökön sem változik lényegesen a légköri helyzet, közel ugyanúgy alakul az időjárás, mint az elmúlt napokon.

A hajnali párásság, ködfoltok napkeltét követően eloszlanak Somogy felől, majd napos-fátyolfelhős-szűrt napsütéses, nyugodt, őszi idő kényeztet. Esőre csütörtökön nincs kilátás.

Gyenge marad a változó irányú légmozgás. Enyhül az idő. Éjszaka gyengén felhős, csillagfényes, nyugodt idő várható. Tovább zsugorodik a fagypont alá hűlő terület, de az ismert fagyzugokban még előfordulhat gyenge fagy. Párásság, ködfoltok elszórtan képződnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda délután 15,

csütörtök reggel 2,

csütörtök délután 14,

péntek reggel 1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken és szombaton is elkerülik térségünket a frontok, a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem várható. Meg-megélénkül a D-ies szél. Hajnalonként keleten, északkeleten nagyobb, másutt kisebb eséllyel alakulhatnak ki ködfoltok, amik néhol akár napközben is tartósabban megmaradhatnak, de ennek bizonytalansága nagy. Napról-napra emelkedik, az átlagos felett alakul a maximum hőmérséklet, az esetlegesen tartós ködben viszont alatta marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!