megyei időjárás

2021.11.12. 07:00

A ködös, hűvösebb időjárás nem ígér jót hétvégére sem

Pénteken ismét a köd és a ködfelhőzet, illetve annak elvékonyodása lesz a somogyi időjárás elsődleges meghatározója.

Sonline

Különösen reggel és délelőtt várható sokfelé ködös, szürke időjárás. Később már egyre többfelé szűnik meg a köd, helyenként a nap is kisüthet. Ködszitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A ködmentes, naposabb területeken 10 fok körül, a tartós ködben mindössze +5 fok körül alakul a hőmérséklet. Éjszaka erősen felhős, borongós időre készülhetünk, helyenként ködfoltokkal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek reggel 1,

péntek délután 9,

szombat reggel 2 fok körül alakul.

Frontmentes idő várható. Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton még marad a jórészt rétegfelhős, szürke idő, de kevesebb helyen várható köd. Nagy lesz a hőmérsékletbeli különbség az esetlegesen napos és tartósan ködös országrészek között, de előreláthatólag a napsütésből lesz kevesebb. Ködszitálás előfordulhat.

- Vasárnap még kisebb eséllyel fordul elő napos időszak, borongós napra van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon, délelőtt mérsékelt eső is eshet.

- Hétfőn, kedden megélénkülő ÉK-i széllel nagyobb eséllyel tisztul ki az idő, nő a valószínűsége napsütés előfordulásának. Számottevő csapadék nem várható.

- Szerdán előreláthatólag déliesre forduló légmozgás mellett ismét nő a ködhajlam. Ködös-szűrt napsütéses-rétegfelhős területek egyaránt előfordulhatnak.

- Csütörtökre – még jelentős bizonytalansággal de – most borongós, szórványosan, időszakosan esős idő kialakulása körvonalazódik. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!