helyi időjárás

2021.11.02. 07:00

Kettős fronttal és mennydörgéssel indul a hét

Hideg és melegfront is borzolja az arra érzékenyeket, de hogy még rosszabb legyen a közérzetünk, az eső is elered kedden.

Sonline

Esős időjárás

Kedden egy nyugat-északkelet irányban mozgó csapadékzóna alakítja az időjárásunkat. Emiatt reggel intenzív esőre van kilátás, de délelőtt ritkul a csapadék Somogy megyében.

Napközben élénk déli szélre kell számítanunk, majd a déli óráktól erősödik az északnyugati légmozgás. Szakadozhat a felhőzet, de szórványosan záporeső is kialakulhat, sőt az ég is megdörrenhet.

Éjjel szakadozott, csökkenő felhőzet, de erősödő párásság várható. Eleinte mérsékelődik a légmozgás, majd hajnalban ismét megélénkülhet a déli szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő délután 16,

kedd reggel 8,

kedd délután 12,

szerda reggel 6 fok körül alakul.

A térségünk fölé helyeződő hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A reakcióidő is megnövekedhet, emiatt a közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdától jelentősen nő az előrejelzés bizonytalansága, egy hullámzó frontrendszer alakítja a térség időjárását, okoz változékony időt, több hullámban érkező csapadékkal, szeszélyes hőmérsékleti eloszlással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!