helyi időjárás

2021.11.15. 07:00

Tipikus őszies időjárás lesz hétfőn Somogyban

Semmi jót nem ígér hétfőre az időjárás, hiszen ködös, párás reggelre ébredhetnek a somogyiak és csak fokozatosan oszlik a ködtakaró.

Sonline

időjárás

Hétfő hajnalban párás, ködös, borús idővel indul a nap. Ködszitálás is sokfelé előfordul.

Napközben a köd ritkul, majd fokozatosan felszáll és vékonyodó ködfelhőzetté alakul. Az ország egyes területein elvékonyodhat a felhőréteg, szűrt, bujkáló napsütésben is lehet bízni, míg másutt egész nap megmarad a szürke felhőtakaró.

Este itt-ott szakadozott, de zömében zárt felhőréteg valószínű. A Dunántúlon élénk délkeleti szél fújhat a hét első napján. Éjszaka, nyugaton tovább erősödik a szél, ott szakadozott maradhat a felhőzet és a párásság, ködhajlam is csökken. A keleti és északi térségben marad a gyenge légmozgás és a ködképződés.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap délután 7,

hétfő reggel 5,

hétfő délután 10,

kedd reggel 4 fok körül alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Az elmúlt napok során a légkör alsó részében feldúsuló légszennyező anyagok azonban negatív hatást gyakorolnak a szervezetünkre. A légzés során szervezetünkbe jutó anyagok elsősorban a légzőszervrendszert terhelik meg. Lassulhat a teljesítő- és koncentrálóképesség, de szemirritáció és álmatlanság is jelentkezhet. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden az élénk szélnek köszönhetően nyugaton nagyobb eséllyel tisztul ki az idő, nő a valószínűsége napsütés kialakulásának. A Tiszántúlon, illetve a középső országrész északi térségében gyenge marad a légmozgás, így ott bizonytalanabb a ködfelhőzet felszakadozása, elvékonyodása.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!