Helyi időjárás

2022.01.31. 07:00

Borongós hétfőre ébredhetünk Somogyban

Frontok jönnek és mennek térségünkben a következő napokban, hétfőre csak annyi jó hírünk van, hogy elcsendesül a viharosan fújó szél Somogyban.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Hétfőn melegfront érkezik térségünkbe, s a Malik névre keresztelt viharciklon távozik felőlünk. Mérsékelt, néhol kissé élénk délnyugati szél mellett erősen felhős, borongós idő várható megyénkben. Legfeljebb szűrt napsütésre van kilátás. 

Késő délutántól számítani kell vegyes halmazállapotú csapadékra. 

Éjszaka helyenként fel-felszakadozik a felhőzet. Elszórtan bárhol előfordulhat kevés, vegyes halmazállapotú csapadék. Hajnalban megerősödik az ÉNY-i szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 0,

hétfő délután 4,

kedd reggel 0 fok körül alakul.

Mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeket megterheli az időjárás. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is gyakrabban jelentkezhetnek. Ingerlékenyebbé is válhatunk. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden újabb hidegfront alakítja időjárásunkat. A Dunántúlon és a középső országrészben viharos északnyugati szélre van kilátás változó felhőzettel, elszórtan futó havas eső, hózáporral. Éjszaka egy melegfront felhőzetéből fordulhat elő az ország északi, valamint keleti felén havazás, néhol havas eső. Átmenetileg mérséklődő légmozgást követően, viharossá fokozódik a délnyugatira forduló szél.

Forrás: eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!