Megyei időjárás

2022.01.29. 07:00

Csapadékos idővel, néhol hóeséssel kezdődhet a hétvége

Szombaton már délelőtt befelhősödik Somogyban, délkeleten ekkor még változóan napos-felhős időre van kilátás.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A délután második felétől, de főként este és az éjszaka első felében, a délnyugati országrész kivételével csapadék is ígérkezik. Északnyugaton havas esőre, a középső és keleti térségben több órás, tartós, változó intenzitású havazásra van inkább esély. Éjfélt követően ismét feltámad és erősödni kezd a szél, ezúttal dél-nyugati irányból. Hajnalra szakadozik a felhőzet. Ekkor már jellemzően csak elszórtan kialakuló záporesők várhatók.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel 2,

szombat délután 4,

vasárnap reggel 2 fok körül alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap egy viharciklon hidegfrontja okoz rendkívül szeles időt. Az ország északnyugati harmadán és a középső országrészben a legerősebb széllökések elérhetik a 100-110 km/h-t! Emellett kifejezetten enyhe, tavaszias időnk lesz, napsütéssel, felhőátvonulásokkal, főként a nap első felében szórványos záporokkal. A szél éjszaka fokozatosan veszít erejéből.

- Hétfőn gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett borongós idő a legvalószínűbb. Késő délutántól, az északnyugati megyék kivételével, elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet. délen havas eső, eső, keleten havazás most a valószínűbb.

- Kedden újabb hidegfront érkezhet. Nyugaton erősödő szélre van kilátás változó, szakadozott felhőzettel. Keleten gyengébb légmozgás, zártabb felhőzet a valószínűbb elszórtan vegyes halmazállapotú szitálással.

- Szerdára még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de egy újabb, gyors mozgású ciklon érkezése körvonalazódik eleinte erős DNY-i, majd estétől ÉNY-ira forduló széllel, gyorsan változó felhőzettel és vegyes halmazállapotú szórványos csapadékkal.

- Csütörtökre távozó hidegfront, napos, szeles idő várható. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!