Megyei időjárás

2022.01.27. 07:00

Erősen szeles napra készülhetünk

Csütörtökön erősen felhős égbolt és enyhülés mellett, élénk szélre van kilátás Somogyban.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Éjszaka hidegfront érkezik szélerősödéssel, elszórtan kisebb esőkkel, havas esővel, néhol havazással. Viharossá fokozódik az észak-nyugati szél.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 0,

csütörtök délután 5,

péntek reggel 1 fok körül alakul.

Melegfront érkezik, emiatt az arra érzékenyek körében fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken viharos ÉNY-i szél fúj. A változóan felhős-napos időben elszórtan alakulhat ki gyenge zápor, hózápor.

- Szombaton a reggeli átmeneti napsütést követően, egy melegfronti felhőzet húzódik fölénk, befelhősödik az ég, és délutántól, de főként este, éjszaka a délnyugati országrész kivételével északnyugaton esőre, havas esőre, másutt havazásra számíthatunk, megerősödő DNY-i szél kíséretében. Hajnalban már túlnyomórészt országszerte záporesők várhatók.

- Vasárnap egy viharciklon hidegfrontja okoz rendkívül szeles időt. Az ország északnyugati harmadán és a középső országrészben a legerősebb széllökések elérhetik a 100-110, elvétve akár a 120 km/h-t! Emellett kifejezetten enyhe, tavaszias időnk lesz, napsütéssel, felhőátvonulásokkal, főként a nap első felében szórványos záporokkal. A nagy szél éjszaka fokozatosan veszít erejéből.

- Hétfőn melegfront váltja a hidegfrontot, DNY-ira fordul, és újból erősödik a szél. Borongós idő a legvalószínűbb, estétől vegyes halmazállapotú csapadékkal.

- Kedden hidegfront, viharos ÉNY-i szél, havas eső, hózáporok a legvalószínűbbek. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!