Helyi időjárás

2022.01.20. 07:00

Sarkvidéki levegő hoz újabb lehűlést Somogyba

Sarkvidéki eredetű levegő éri el hazánkat, így Somogyot is, amelynek köszönhetően délután havazás is várható térségünkben.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön hidegfront alakítja megyénk időjárását. Megerősödik, délen a késő délutáni időszakban támad erősödő szél.

Már kora délelőtt megnövekszik délkeleten is a felhőzet. Országszerte erősen felhős, borongós időben lesz részünk, lényegében bárhol kialakulhat vegyes halmazállapotú szitálás, zápor, átmeneti csapadék: délután hullhat téli csapadék az ország ezen részében, de jelentős vastagságú hótakaróra Somogyban nincs esély.  

Este szakadozni kezd a felhőtakaró, ritkulnak a vegyes halmazállapotú záporok, szitálások, de még előfordulhatnak elszórtan.

Éjszaka erősen változó felhőzet mellett néhol mérséklődik, de még erős lökések kísérik az északnyugati szelet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda délután 6,

csütörtök reggel 0,

csütörtök délután 5,

péntek reggel -2 fok körül alakul.

Az észak felől érkező hideg levegő okán az arra érzékenyek hidegfronti hatástól szenvedhetnek. Emiatt az arra érzékenyek körében előfordulhat fejfájás, erősödhetnek a görcsös és ízületi panaszok. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken, szombaton és vasárnap is hidegfront alakítja időjárásunkat. Erősen szeles, változóan napos-felhős időre van kilátás, a nyugati és középső térségben több napsütéssel. Elszórtan, kevés helyet érintően, de előfordulhatnak hózáporok. Hideg, januári átlagnak megfelelő idő várható.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!