Megyei időjárás

2022.01.17. 07:00

Szeles nappal indul a hét, csapadékra is van esély

Hétfőn viharos szélre számíthatunk Somogyban.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Napsütéssel indul a nap, majd felhős időre készülhetünk. Délutántól egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, havas eső záporok, hózáporok. Még enyhe marad az idő. Éjszaka derül lesz az ég.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő reggel -1,

hétfő délután 9,

kedd reggel -1 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden egy árnyalatnyit mérséklődik, de így is erős marad az ÉNY-i szél, és döntően derült, illetve gyengén felhős, kissé hűvösebb időre van kilátás. Nyugaton, délnyugaton reggel, délelőtt még előfordulhat futó hózápor.

- Szerdára teljesen gyengül, és délire fordul a légmozgás. Fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő valószínű.

- Csütörtökön, pénteken, szombaton ismét hidegfront alakítja időjárásunkat. Szeles, csütörtökön borongósabb, pénteken és szombaton változóan napos-felhős időben lehet részünk, és csütörtökön eső, záporeső, havas eső, majd pénteken, szombaton inkább hózáporok, és lehűlés ígérkezik. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!