Helyi időjárás

2022.01.18. 07:00

Szelet hoz a kedd reggel Somogyba

Szeles reggelt követően derült égboltra tekinthetünk fel kedden Somogyban, de nem kedvez az időjárás a hét második munkanapján a frontra érzékenyeknek.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Kedden tovább mérséklődik a szél, de a Dunántúl keleti felén, illetve a középső országrészben még így is élénk, olykor erős lökések kísérhetik.

Reggel a nyugati határszélen még előfordulhat hó-, havas eső zápor, de ott is eloszlik a felhőzet és döntően derült, illetve gyengén felhős, fátyolfelhős idő lesz jellemző. Csökken a nappali felmelegedés.

Éjszaka legyengül a légmozgás. Csillagfényes, fagyos idő várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő délután 8,

kedd reggel 0,

kedd délután 5,

szerda reggel -2 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik. www.met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdára teljesen gyengül és délire fordul a légmozgás. Derült, illetve változó erősségű fátyolfelhőzeten át szűrt napsütéses idő valószínű.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!