Helyi időjárás

2022.01.12. 07:00

Szerdán napsütés és kemény fagy is érkezik Somogyba

Tényleg beköszöntött a tél Somogy megyébe, szerdán ugyanis napközben előbukkanhat a nap, de éjszaka komolyabb lehűlésre kell számítani.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Szerdán is szikrázó napsütés ígérkezik jellemzőnek néhol vékony fátyolfelhőzettel. Tovább mérséklődik, gyengül a szél, a hajnali erősebb fagy kora délutánra fagypont köré enyhül.


Éjjel zömében szélcsendes, csillagfényes, erősen fagyos idő következik. Az északnyugati határvidéken lehet még élénkebb a légmozgás. Erős fagyra kell készülni.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd délután 2,
szerda reggel -3,
szerda délután 1,
csütörtök reggel -5 fok körül alakul.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Panaszként fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenés jelentkezhet. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön reggel még nagyobbrészt derült vagy gyengén felhős égbolt, napsütés várható, majd észak felől megnövekszik a felhőzet. Gyenge légmozgás lesz jellemző. Délután, este délnyugaton még ekkor is lehet szűrt napsütés.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!