Időjárás

2022.01.21. 07:00

Újabb hidegfornt miatt didereghetünk pénteken

Hózáporokra és menydörgésre is számítani lehet pénteken, miután egy hidegfront alakítja a megye időjárását.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Pénteken is hidegfront alakítja az időjárást. Az ország zömén, a nap túlnyomó részében erős lökésekkel kísért északnyugati szél fújhat. 

Reggel és délelőtt alapvetően derült égbolt, szikrázó napsütés várható, északkeleten lehet felhősebb az ég, illetve ott fordulhat elő esetleg kis körzetet érintő, vegyes szitálás.

Délután szeszélyes eloszlásban, főként a Dunántúl téréségében és északkeleten erősebben megnövekedhet a felhőzet, melyből elszórtan előfordulhat időszakos hózápor, de kisebb eséllyel.

Éjszaka csillagfényes égbolt a valószínűbb. 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel -1,

péntek délután 2,

szombat reggel -1 fok körül alakul.

Markáns hidegfronti hatás érvényesül. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton, a Dunántúl térségében, a délelőtt folyamán megvan az esélye tartós havazás kialakulásának (5-10 cm). Az ország nagy részén szakadozottan felhős, változóan napos időre van kilátás. Továbbra is zömében erős, keleten mérsékeltebb szél fúj. Estére nyugaton is kitisztul várhatóan.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!