Helyi időjárás

2022.01.30. 08:25

Viharos szelet hoz a hidegfront Somogyba

Egész Európa időjárását egy viharciklon alakítja, ami heves széllökéseket hoz a megyébe is vasárnap.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Vasárnap egy viharciklon hidegfrontja okoz rendkívül szeles időjárást az országban, a legerősebb széllökések elérhetik a 70-90 km/h-t! Somogy megyében elsősorban a keleti tájakon erősödhet meg a légmozgás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú narancssárga riasztást adott ki Somogy megyére az erős, várhatóan 90 kilométeres erejű széllökések miatt. 

Emellett kifejezetten enyhe, tavaszias időnk lesz, napsütéssel, felhőátvonulásokkal, főként a reggeli, kora délelőtti órákban szórványos záporokkal.

A szél éjszaka fokozatosan veszít erejéből. Eleinte derült égbolt lesz jellemző, majd hajnalban, nyugat felől felhősödés várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel 2,

vasárnap délután 10,

hétfő reggel 0 fok körül alakul.

Hideg fronthatása terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is gyakrabban jelentkezhetnek. Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn mérsékelt, néhol kissé élénk légmozgás mellett borongós idő várható. Késő délutántól, elsősorban a délnyugati, déli megyékben számítani lehet vegyes halmazállapotú csapadékra. 

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!