Időjárás

2022.02.13. 07:18

Továbbra is zavartalan napsütés várható vasárnap

Vasárnap változó vastagságú, szakadozott és zömében áttetsző felhőzet zavarhatja, szűrheti a napsugarakat a középső és keleti országrészben.

Fotó: Shutterstock

Nyugaton zavartalanabb napsütés a valószínűbb. Csapadék nem várható. A középső országrészben kissé élénk, másutt gyenge D-ies szél fúj. Az évszakos átlag körüli, délen annál pár fokkal magasabb hőmérséklet valószínű. Éjjel gyengén felhős, csillagfényes idő ígérkezik. Az északnyugati térségben élénk D-i szél fúj, másutt gyenge marad a légmozgás.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga :

vasárnap reggel -3,
vasárnap délután 8,
hétfő reggel 0 fok körül alakul.

Nincs fronthatás. 
(forrás: met.hu)

 

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn is D-ies áramlással lehet számolni, a Nyugat-Dunántúlon élénk, olykor erős lökésekkel kísért szél várható. Zömében napos-fátyolfelhős idő ígérkezik. Késő délután, a nyugati térségben vastagodhat a felhőréteg, és elszórtan szemerkélő eső is lehet. Ismét enyhülés ígérkezik. Éjjel NY-K irányban átvonulhat egy szórványos esőket adó csapadékmező.

- Kedden mérsékelt erősségű hidegfront érintheti a térséget. A szél ÉNY-ira fordul, de előreláthatólag jelentős szélerősödés ezúttal nem lesz. Az éjszakai csapadék várhatóan kelet felé távozik, átmenetileg szakadozhat a felhőzet, de estefelé, nyugatról újabb felhősödés és elszórtan kisebb esők érkezése valószínű.

- Szerdára frontmentes, szélcsendes időre van kilátás. Előreláthatólag vékonyodó, szakadozó felhőzet mellett a nap is kisüthet, de maradhatnak tartósan felhős, foltokban párás körzetek is.

- Csütörtökre felhősebb idő ígérkezik, elszórtan kisebb esőkkel, szemerkéléssel. Marad az évszakos átlagnál enyhébb idő.

- Pénteken feltámadhat a D-i szél, további enyhülést okozva. Változó, szakadozott felhőzet melletti napsütésben lehet bízni.
(Forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!