Időjárás

2022.03.02. 07:00

Csapongó időjárás várható a hét második felében

A frontérzékenyek is fellélegezhetnek, esőre nem kell számolni.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Szerdán nagyobbrészt napos, délután helyenként már felhősebb időre lehet számítani. Csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt, néhol kissé élénk légmozgás ígérkezik.
Éjszaka erősen, valamint gyengén felhős területek váltakoznak. A hajnali hőmérséklet továbbra is fagypont alatt alakul.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga :
szerda reggel -3,
szerda délután 7,
csütörtök reggel -2 fok körül alakul.

 

Fronthatásra ugyan nem kell számítani, de nagy lesz a napi hőingás megviselheti szervezetünket: a csípős, fagyos éjszakákat követően gyorsan emelkedik a hőmérséklet. Érdemes tehát ennek megfelelően öltözködni. (Forrás: met.hu)

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön a fagyos reggelt követően, délelőtt várhatóan még országszerte kisüt a nap. A déli órákhoz közeledve, északnyugat felől vastagodó felhőzet sodródik az ország fölé.
Délután már zömében felhős idő valószínű változó vastagságú felhőtakaróval. Délen még lehet néhol szűrt napsütés. Csapadék sehol sem valószínű.
Gyenge vagy mérsékelt É-ias légmozgás lesz jellemző egész nap.
Éjszaka, a nyugati térség felett lecsökkenhet a felhőzet, míg a Tiszántúlon erősen felhős idő a valószínűbb. Az Északi-középhegység térségében elvétve előfordulhat hószállingózás, vegyes szitálás. Jelentős mennyiségű csapadék nem érkezik.

- Pénteken és szombaton erősen felhős és naposabb időszakok és területek váltakoznak. Pénteken elszórtan, de országszerte előfordulhat hózápor, míg szombaton, a nyugati, délnyugati határvidéken van esélye hószállingózás, vegyes szitálás kialakulásának. A légmozgás nem lesz jelentős, de helyenként megélénkülhet az ÉÉK-i szél. Reggelenként fagyra, napközben hűvös időre készülhetünk.

- Vasárnap előreláthatólag marad a sok felhő, az ország egyes részein ekkor is előfordulhat havazás, hózápor, illetve havas eső.
(Forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!