Helyi időjárás

2022.03.16. 07:00

Esőre ébredhetünk, de a felhők továbbállnak

Reggel jó eséllyel elázhatunk munkába menet, de napközben fokozatosan megszűnik a csapadék, sőt még a nap is előbukkanhat.

Szerdán reggel még borongós idő lesz és sokfelé esik. A csapadékmező kelet felé mozog, így leghamarabb a Dunántúl térségében szűnik meg az eső. Délelőtt keleten még számítani kell több órás esőre, északkeleten havas esőre, havazásra is. Ott délutánra szűnik meg a csapadék.

Nyugat, északnyugat felől fokozatosan vékonyodik, csökken a felhőzet, időszakosan előbújik it-ott a nap is.
Az ország nyugati, délnyugati felén erős ÉNY-i, keleten, északon mérsékelt ÉK-i szél fúj. Északon a hőmérséklet is jelentősen visszaesik, míg délen még marad az enyheség.
Éjszaka tovább csökken a felhőzet. Csapadék nem hullik. Mérsékelt lesz a légmozgás. Fagypont közelébe, foltokban az alá hűl a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szerda reggel 5,
szerda délután 12,
csütörtök reggel 1 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön alapvetően napos, gyengén felhős idő következik. A déli megyék fölé várható időnként erőteljesebb felhőzet. Csapadék ott sem valószínű. Gyenge, mérséklet, eleinte É-ias, majd K-ire forduló légmozgás lesz jellemző.

- Pénteken reggel fagypont körüli, foltokban fagyos idő várható. Napközben előreláthatólag erősebben- és szakadozottan felhős, változóan napos időszakok, területek váltakoznak majd.

- Hétvégétől legalább a jövő hét közepéig ismét hidegebb időszak valószínű. Visszatér a száraz, hűvös időjárás, többnyire derült, néha mérsékelten felhős éggel. Csapadék általában nem várható, de pénteken nem kizárt elvétve gyenge záporeső. A hőmérséklet hajnalonként zömében fagypont alá hűl, míg napközben +10 fok köré várható. A K-ies szél mérsékelt, néha élénk lehet.

Forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!