Időjárás

2022.03.03. 07:00

Időjárási front nem zavarja meg a napunkat

Csütörtökön a fagyos reggelt követően, délelőtt várhatóan még kisüt a nap.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A déli órákhoz közeledve, északnyugat felől vastagodó felhőzet sodródik az ország fölé.
Délután már zömében felhős idő valószínű változó vastagságú, itt-ott szakadozott felhőtakaróval. Elszórtan ekkor is lehet szűrt napsütés. Csapadék sehol sem valószínű.
Gyenge vagy mérsékelt É-ias légmozgás lesz jellemző egész nap.
Éjszaka eleinte felhősebb égbolt a valószínűbb, majd várhatóan elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Említést érdemlő csapadék nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 8,
csütörtök reggel -4,
csütörtök délután 9,
péntek reggel -3 fok körül alakul.

 

A frontok elkerülik térségünket, de a nagy napi hőingás megviselheti szervezetünket. (Forrás: met.hu)

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken délelőtt változó napsütés a valószínűbb, majd délután erősebb felhősödés, felhőátvonulások mellett elszórtan előfordulhat vegyes halmazállapotú szitálás, hózápor. Felélénkül az É-i szél. Marad a reggeli fagy és az évszaknak megfelelően hűvös nappali hőmérséklet.

- Szombaton délelőtt is kisüthet a nap, majd délutánra ismét a felhők kerülhetnek túlsúlyba. Elszórtan, elsősorban a nyugati országrészben ezen a napon is előfordulhat futó hószállingózás, átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék. Nyugaton mérsékelt, keleten élénk, olykor felerősödő ÉÉK-i szél várható. A hőmérséklet nem változik számottevően.

- Vasárnap előreláthatólag az északi országrész felett lehet szakadozott felhőzet, változó napsütés, míg délen borongós, erősen felhős idő ígérkezik. A déli határvidéken hószállingózás, vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt.
(Forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!