Megyei időjárás

2022.04.23. 07:00

A felhőké lesz főszerep a hétvége első napján

Szombaton még mindig a felhőké lesz a főszerep Somogyban, de időszakosan felszakadozhat a felhőtakaró és bujkáló napsütés is előfordul.

Sonline

Szórványosan, de bárhol előfordulhat kisebb eső, záporeső. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad késő estig. A Dunántúlon erősödő lökésekkel kísért déli szél támad.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 15,
szombat reggel 8,
szombat délután 15,
vasárnap reggel 9 fok körül alakul.

Az átvonult mediterrán ciklon után érdemi fronthatásra nem kell számítani. (forrás: met.hu)

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap országszerte megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik a DDNY-i szelet. Hatására jelentősen melegedés várható. Változóan felhős, gomolyfelhős, időszakosan napos időben, délelőtt kisebb, délután nagyobb eséllyel alakulhat ki elszórtan záporeső. Délután, főként keleten heves, felhőszakadással kísért záporok, zivatargócok is előfordulhatnak!

- Hétfőre várhatóan mérséklődik a légmozgás. Felhőátvonulásokkal borongós és napos időszakok, valamint területek váltakoznak, elszórtan átmeneti esővel, záporral. A keleti határvidék térségében zivatar is előfordulhat.

- Keddre és szerdára változóan felhős-napos, időszakosan, szórványosan esőkkel, zivatarokkal tarkított, szeszélyes időjárás kialakulása körvonalazódik.

- Csütörtökön előreláthatólag a napsütésé lehet a főszerep, átmenetileg lenyugszik a légkör. Az északkeleti határvidéken fordulhat elő ekkor is egy-egy zápor, esetleg zivatargóc.(forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!