időjárás

2022.04.28. 07:00

Enyhülés lesz jellemző a hét további részére

A Dunántúlon egészen hűvös lesz, míg keleten, délkeleten kellemesebben alakul a hőmérséklet.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Nyugaton élénk, erős, másutt mérsékelt É-ias szél fúj.
Éjszaka a nyugati országrészben számottevő eső már nem hullik, vékonyodik a felhőzet. Másutt azonban számítani kell újabb esőre, és borult marad az ég.

Csütörtökön csökkenő felhőzet mellett délelőtt még változóan felhős idő a valószínűbb elszórtan záporokkal. Délután várhatóan már a napsütés kerül túlsúlyba.
Nyugaton élénk É-i, keleten élénk Ék-i szél fúj.
Éjjel mérsékelten, szakadozottan felhős, csillagfényes, csapadékmentes idő várható. Mérséklődik, legyengül a szél.

 


A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 8,
csütörtök délután 17,
péntek reggel 8 fok körül alakul.

 

Egy hidegörvény miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.
(Forrás: met.hu)

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken a napsütést már csak elvétve zavarhatja meg gomolyfelhősödés és egy-egy helyi, jelentéktelen zápor. Mérséklődik, de keleten még élénk marad az ÉK-i szél.

- Szombaton is napos idő ígérkezik gomolyfelhőkkel. A Tiszántúl déli térségében kialakulhatnak záporok, egy-egy zivatargóc.

- Vasárnap, hétfőn erőteljesebb gomolyfelhőzetre, felhősebb, de enyhe, fülledt időre készülhetünk kevesebb napsütéssel, többfelé kialakuló, szórványos záporokkal, zivatargócokkal.

- Előreláthatólag kedden is folytatódik a változékony, változóan felhős-napos, fülledt idő szórványosan, ismétlődő jelleggel kialakuló záporokkal, esetleg zivatargócokkal.

- Szerdán alapvetően napos időre van kilátás. Enyhe, kissé fülledt időben elszórtan ezen a napon is lehet záporeső, zivatargóc, melyre elsősorban az északi határvidéken látszik több esély.
(Forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!