Megyei időjárás

2022.05.19. 07:00

Kellemes nyárias időre készülhetünk

Csütörtökön derült, csapadékmentes, kellemes nyárias idő várható Somogyban, átlagosnak megfelelő hőmérséklettel.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, északnyugaton viszont megélénkül a déli szél. Éjszaka csillagfényes, eseményektől mentes idő ígérkezik.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 20,
csütörtök reggel 8,
csütörtök délután 22,
péntek reggel 10 fok körül alakul.

A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, ezáltal pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntek délelőtt felhősebb, délután napos idő várható gyenge, mérsékelt légmozgással. Délután a nyugati, északnyugati határszélen nem kizárt egy-egy záporeső, zivatar.

- Szombaton előreláthatólag egy hidegfront érkezik. Néhol előfordulhat gyenge zápor, délután délnyugaton, valamint az északi határ mentén akár kis körzetet érintően heves zivatar is kialakulhat. Megerősödik az ÉNY-i szél. A front előtt 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

- Vasárnap kissé hűvösebb, de kellemes hőmérsékletű, nagyobbrészt napos, az ország középső sávjában szeles időre lehet készülni. Nyugaton és északkeleten elvétve kialakulhat gyenge záporeső.

- Hétfőn változóan napos-felhős, kellemes hőmérsékletű idő a legvalószínűbb. Az esti, éjszakai órákban a Dunántúlon előfordulhat záporeső, illetve zivatar. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!