Megyei időjárás

2022.05.13. 07:00

Marad még pénteken is a hirtelen jött nyár

Szikrázó napsütés és harminc fok feletti meleg várható pénteken Somogy megyében.

A Desedán már csütörtökön is sokan napoztak, csobbantak.

Fotó: Lang Róbert

Péntek reggel, délelőtt többnyire szakadozottan felhős, csapadékmentes, a déli országrészben napos idő lesz jellemző, de északon itt-ott előfordulhat záporeső.
Napközben a napsütést időszakosan erősebb felhősödések zavarják meg, fülledté válik a levegő. Elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak.
Eleinte csak zivatarok környezetében lehetnek élénk széllökések. Délutántól felélénkül az északnyugati szél.
 

A hőmérséklet még ezen a napon is nyárias értékeket hoz, a déli országrészben elérheti a +30 fokot.
Este a Dunántúlon és a keleti határvidéken valószínű elszórtan zápor, zivatargóc, majd éjszaka előreláthatólag a délnyugati határvidéken lehetnek szórványos esők. Másutt csapadékmentes, mérsékelten felhős-csillagfényes idő a valószínűbb. Mérsékelt északnyugatias szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
csütörtök délután 27,
péntek reggel 13,
péntek délután 26,
szombat reggel 14 fok körül alakul.

Egy hidegfront alakítja térségünk időjárást, amely az arra érzékenyekenél fejfájást, migrént okozhat. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk. Forrás: met.hu 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton, az ország nyugati felén zömében felhős időben elszórtan, kevés helyen kialakulhatnak záporok. Csökken, de kellemesen, a májusi átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet.

- Vasárnap délelőtt zavartalanabb napsütés a valószínűbb, majd délután gyenge vagy mérsékelt gomolyfelhősödés zavarhatja a napsugarakat. Csapadék általában nem várható, az északi, északkeleti megyékben elvétve előfordulhat egy-egy futó zápor.

Forrás: eumet.hu 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!