Megyei időjárás

2022.05.25. 07:00

Sok lesz a napsütés, az esőhöz balszerencse kell

Szerdán a keddihez hasonlóan alakul az időjárás.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Délelőtt megszűnnek a záporok, lecsökken a felhőzet, többnyire kisüt a nap, illetve mérsékelten, szakadozottan felhős lesz az ég.
A délután folyamán változó erősségű felhősödések zavarják meg a napsütést, melyből elszórtan, de többfelé alakulnak ki záporok. A légköri feltételek kedvezőek lesznek zivatarok, köztük heves zivatarok kipattanásához is, melyekre a legtöbb esély a déli és keleti országrészben valószínű.
Az északnyugati, majd nyugati és középső országrészben feltámad és megerősödik az északnyugati szél, másutt mérsékeltebb légmozgás marad a jellemző.
A hőmérséklet északnyugaton várhatóan visszaesik, míg délen, délkeleten fülledt, meleg várható a zivatarok kialakulása előtt.
Éjszaka dél felé húzódnak, majd elcsitulnak a záporok, zivatargócok. Kitisztul az ég. Mérsékelt ÉNy-ias szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 25,
szerda reggel 12,
szerda délután 24,
csütörtök reggel 12 fok körül alakul.

 

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt, amely fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására ingerlékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható. forrás: met.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökre stabilabb légköri helyzet kialakulása valószínű, sok napsütéssel, itt-ott mérsékelt, zömmel áttetsző felhőzettel, kora nyárias hőmérséklettel. Csak elvétve fordulhat elő futó zápor.

- Pénteken délelőtt is nagyrészt napos, nyáriasan meleg, kissé fülledt idő ígérkezik. Délután hidegfront közelít, nő a légköri labilitás, gomolyfelhősödésre, majd késő délutántól elszórtan kialakuló záporokra, zivatargócokra van kilátás. Felerősödhet az É-i szél. Heves zivatarok kialakulásához is kedvezőek lehetnek a légköri feltételek.

- Szombaton zivatar már nem, de szórványosan kisebb esők, záporok előfordulhatnak. A hidegfront nyomán előreláthatólag visszaesik a hőmérséklet, sokfelé fúj élénk, olykor erős É-i szél. Zömében felhős idő valószínű, csak kevés helyen, inkább az északi országrészben lehet napsütés.

- Vasárnap változóan felhős, az évszakos átlagnál hűvösebb idő egyelőre a legvalószínűbb. Szórványos, időszakos eső előreláthatólag délen, míg időszakos napsütés inkább északon fordulhat elő.

- Jövő hét elején mediterrán ciklon okozhat átlagosnál több fokkal hűvösebb, változékony, szeles, zömében felhős és gyakran esőkkel, záporokkal is tarkított időjárást. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!