Időjárás

2022.05.26. 07:00

Stabilabb légköri helyzet kialakulása várható

Sonline

Fotó: Shutterstock


Napsütéses, időnként és helyenként mérsékelten fátyol-, illetve gomolyfelhős idő lesz jellemző. Csapadék nem valószínű.
Kellemesen, május második felének megfelelően alakul a hőmérséklettel. Délen várhatóak a magasabb értékek.
A légmozgás mérsékelt, néhol kissé élénk lesz.
Éjszaka is marad a csillagfényes égbolt, itt-ott átmeneti, mérsékelt felhősödéssel. Csapadéktól nem kell tartani. Gyenge vagy mérsékelt légmozgás lesz jellemző.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 10,
csütörtök délután 25,
péntek reggel 14 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken délelőtt is nagyrészt napos, nyáriasan meleg, kissé fülledt idő ígérkezik. Délután hidegfront közelít, nő a légköri labilitás, gomolyfelhősödésre, és elszórtan kialakuló záporokra, zivatargócokra van kilátás. Heves zivatarok kialakulásához is kedvezőek lesznek a légköri feltételek. Éjjel megerősödik az É-i szél.
- Szombattól keddig az évszakos átlagnál hűvösebb, változékony, döntően erősen felhős, borongós időre készülhetünk, csak átmeneti, kevés napsütéssel. Időszakosan előforduló esőre, záporokra, néhol zivatarokra is számítani kell. Gyakran fúj erős É-ias szél.

forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!