Helyi időjárás

2022.05.22. 07:00

Szikrázó napsütés és erős UV-sugarak várhatóak vasárnap

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vasárnap zömében napsütéses idő lesz időnként és helyenként mérsékelt felhősödésekkel. A déli, délutáni időszakban erős UV sugárzással (UVI 6-7) kell számolni!
A zömében gyenge gomolyfelhőzetből inkább csak nyugaton alakulhat ki elvétve futó záporeső, de Somogyban nincs kilátásban. 
Az ország középső sávjában még élénk északnyugati szél fúj, míg délnyugaton gyenge légmozgás a valószínűbb.
Éjszaka zömében csillagfényes, eseménytelen idő lesz. A Dunántúl délnyugati térsége fölé várható több felhő, illetve ott lehet kisebb záporeső is.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat délután 25,
vasárnap reggel 12,
vasárnap délután 23,
hétfő reggel 12 fok körül alakul.

Lassan megszűnik a hidegfronti hatás, ami inkább csak a legérzékenyebbeknél okozhat panaszokat: fejfájás, migrén, megnyúló reflexidő, tartós álmosságérzés. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn többnyire gyenge vagy mérsékelt déli légmozgás mellett változóan napos, olykor mérsékelten felhős, kellemes hőmérsékletű idő várható. Az esti órákban egy nyugat felől érkező csapadékmező felhőzete érheti el a Dunántúlt, majd éjjel országszerte felhősödésre, az ország nyugati felén esőkre, zivatarokra van kilátás.

- Keddre, szerdára változékony, időszakosan és szórványosan esőkkel, zivatarokkal is tarkított, de változóan napos-felhős idő kialakulása körvonalazódik jelentős hőmérsékleti ingadozással, illetve országon belüli eltéréssel.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!