Megyei időjárás

2022.07.04. 07:00

Durva kánikulával és UV-sugárzással indul a hetünk

Hétfőn napközben gyorsan melegedő idő várható, délután újból erős hőséggel.

Sonline

Fotó: Lang Róbert

A délkeleti térségben ismét megközelítheti délutánra a 40 fokot a hőmérséklet.
A napsütéses nappali időszakot követően, estére egy hidegfront érkezése valószínű, aminek hatására a Dunántúlon, a késő délutáni, esti órákban felerősödik a szél, majd este és éjszaka, főként északnyugaton elszórtan előfordul egy-egy záporeső, zivatargóc. Az ország túlnyomó részén nem esik eső, és a légmozgás sem változik jelentősen.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap délután 34,
hétfő reggel 20,
hétfő délután 36,
kedd reggel 19 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden, az országtól várhatóan nyugatra hullámzó hidegfrontnak köszönhetően nő az előrejelzés bizonytalansága. Továbbra is szelesebb, változóan napos-felhős időre van kilátás elszórtan, délelőtt inkább csak nyugaton és kis számban, majd délután, este már többfelé, a középső és keleti térségben is kialakuló csapadékgócokkal, zivatarokkal. Északnyugaton felfrissülhet a levegő, míg keleten folytatódik a hőség.

- Szerdára a várhatóan már K felé elvonuló front mögötti frissebb, de meleg idő következik meg-megélénkülő É-i széllel. Nyugaton szikrázó napsütés a valószínűbb, míg keleten délelőtt még lehet zivatar, majd ott is kitisztul az ég.

- Csütörtökre változó felhőzet melletti időszakosabb napsütés a valószínűbb az évszaknak megfelelő hőmérséklettel, majd délután, este, északnyugat felől szélerősödéssel és szórványos esőkkel érkező hidegfronttal.

- Pénteken és szombaton – még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – egy markánsabb változást, erős szelet, bizonytalan mennyiségű és eloszlású csapadékot és érezhetőbb lehűlést is okozó hullámzó hidegfront érkezése körvonalazódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!