Megyei időjárás

2022.07.06. 07:00

Felfrissíti Somogy levegőjét az átvonuló hidegfront

Friss, kellemesen meleg levegő érkezik térségünkbe szerdán a kelet felé elvonuló hidegfront nyomán. A szél megélénkülhet, de emellett sok napsütés ígérkezik a hét közepére.

Fotó: Lang Róbert

Szerdán a már kelet felé elvonuló front mögötti frissebb, kellemesen meleg idő következik, meg-megélénkülő északi széllel Somogy megyében. A nyugati országrészben, a reggeli óráktól kezdve szikrázó napsütés, olykor gyenge felhősödés várható.
 

Éjszaka eleinte országszerte csillagfényes, eseménytelen idő ígérkezik. Mérséklődik, legyengül a szél. Hajnalban, a nyugati térség felett ismét felhősödés várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd délután 25,
szerda reggel 17,
szerda délután 31,
csütörtök reggel 17 fok körül alakul.

Fokozatosan megszűnő hideg fronthatásra számíthatunk. A különösen érzékenyeknél legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökre változó felhőzet melletti időszakos napsütés valószínű, az évszaknak megfelelő hőmérséklettel. Délután, északnyugat felől szélerősödéssel és nyugaton szórványos esőkkel, záporokkal, zivatarokkal érkező hidegfronttal kell számolni. Éjszaka a középső és a keleti országrészben is lehet szórványosan eső.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!