Megyei időjárás

2022.08.04. 06:59

A mai nap az egekbe tör a hőség

Csütörtökön országszerte derült idő következik szikrázó napsütéssel, erős UV sugárzással.

Fotó: Mészáros János

Somogy megye térségében, csütörtökön már elsősorban a nyaralóknak kedvező, napos, időnként kissé szűrt napsütéses idő várható. Csapadék nem várható. A légmozgás a nappali időszakban gyenge marad, este kissé megélénkülhet. Tovább emelkedik a hőmérséklet, a kora délutáni időszakban helyenként eléri a 35 fokot.
Éjszaka nyugodt, gyengén felhős vagy csillagfényes idő következik. Az este felélénkülő szél ismét legyengül. Tovább mérséklődik az éjjeli lehűlés, helyenként már csak 20 fok köré frissül a levegő. Tovább fokozódik a hőség, a hőmérséklet többfelé meghaladhatja a 35 fokot. Este és éjjel is folytatódik az eseménytelen, nyugodt időjárás. Csillagfényes égbolt mellett már egyre többfelé marad 20 fok körül a minimum hőmérséklet, de még frissnek mondható a reggel. Emiatt harmadfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére vonatkozóan dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A jellemző hőmérséklet átlaga: 
csütörtök reggel 18,
csütörtök délután 34,
péntek reggel 19 fok körül alakul.

(forrás:eumet.hu)

Jelenleg fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre. Fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

(forrás:met.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!