Megyei időjárás

2022.08.16. 07:00

Tovább melegszik időjárásunk

Kedden napsütéses, változóan fátyol- és gomolyfelhős, kissé fülledt meleg idő következik. Országszerte 30 fok fölé melegszik a levegő.

Sonline

Fotó: Lang R.

A délután folyamán elszórtan, átmeneti erőteljesebb gomolyfelhősödés mellett előfordulhat egy-egy zápor, zivatargóc, melyek környezetében átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, illetve felerősödhet a szél. Tartós, áztató eső nem várható.
Este, éjjel többnyire gyengén felhős, csillagfényes idő valószínű, de elvétve, nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföld térségében előfordulhat egy-egy zivatargóc.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő délután 32,
kedd reggel 18,
kedd délután 33,
szerda reggel 21 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán, csütörtökön visszatér a hőség. Alapvetően napos, fülledt, strandidő a legvalószínűbb délutánonként gomolyképződéssel. Csütörtök estig nem valószínű csapadék, majd éjjel, egy közeledő hidegfront előtt labilizálódhat a légkör, ami elszórtan zivatargócok kialakulásához vezethet.

- Péntekre és a következő hétvégére - még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de - egy hullámzó hidegfront érkezése körvonalazódik, viharos széllel. A fronttal érkező csapadék eloszlása, mennyisége, hevessége és ezzel összefüggően az okozott lehűlés mértéke még bizonytalanul előrejelezhető. A friss számítások a korábbinál gyengébb lehűlést, kevesebb csapadékot valószínűsítenek.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!