Megyei időjárás

2022.08.20. 07:00

Változékony, szomorkás időben ünnepelhetünk

Szombaton, augusztus 20-án változékony, országon belül is jelentős eltérést ígérő időjárás várható.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az ország nyugati 2/3-án általában erősen felhős égbolt lesz jellemző, csak rövid, bujkáló napsütés fordulhat elő. Élénk, a Nyugat-Dunántúl térségében erős É-i szél fúj. Délelőtt kevesebb helyen, elszórtan fordul elő záporeső, esetleg zivatar, délután pedig ismét nő a csapadékhajlam, intenzív, felhőszakadásszerű esők kialakulásának is megvan az esélye.
A keleti országrészben, nagyjából a Tisza vonalától keletre változó felhőzet melletti időszakosabb, bujkáló napsütésre van kilátás. Reggel még lehet itt-ott zápor, elgyengülő zivatargóc, majd csökken a csapadékhajlam, fülledt idő alakul ki. Este, illetve éjszaka nő meg ismét a veszélye zivatarok, köztük heves zivatarok kialakulásának.
Éjjel, a nyugati országrészben további kiadós, kiterjedtebb területet érintő esőzésekre van kilátás. Jelentős, helyenként a 20-30 mm-t is meghaladó mennyiségű csapadék is összegyűlhet! Keleten eközben szórványosabban előforduló, de heves zivatarok kialakulása a valószínűbb. Kis körzetekben itt is számolni kell rövid idő alatt lehulló, jelentős mennyiségű csapadékkal!

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 32,
szombat reggel 20,
szombat délután 27,
vasárnap reggel 19 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap nyugaton hűvös, szeles, keleten még meleg, fülledt időre, gyenge légmozgásra van most kilátás. Délelőtt nyugaton felhős, elszórtan záporos, keleten változóan napos idő a valószínűbb. Délután nyugaton szakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap, míg keleten megnő a zivatarok kialakulásának esélye. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!