Megyei időjárás

2022.09.28. 08:00

Változékony és felhős időnk lesz szerdán

Délelőtt előbukkanhat a nap, de délutántól újra a felhők uralják az eget Somogy megye felett.

Fotó: Ádám János

Szerdán átmeneti javulás következik a nappali időszakra. A délelőtti órákban el-elvékonyodó, szakadozottabb felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet. Délután viszont előreláthatólag ismét vastagodni kezd a felhőtakaró.


Estig várhatóan nem hullik számottevő csapadék. Északnyugaton megélénkül a déli szél, másutt általában mérsékelt marad.
Késő estétől, a tovább vastagodó felhőzetből már egyre többfelé kell számolni esőre. Többfelé jelentősebb eső is lehet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szerda reggel 9,
szerda délután 16,
csütörtök reggel 10 fok körül alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön és pénteken alapvetően erősen felhős időre lehet számítani, de átmeneti időszakokra a nap is kisüthet. Helyenként és időnként esőre, záporesőre, keleten és délen elszórtan zivatarokra kell készülni. Északnyugaton, északon alacsonyan, délen és keleten kellemesen alakul a hőmérséklet.
- Szombaton a napos időszakok mellett, elsősorban az ország keleti felén elszórtan lehet számítani futó záporesőre. Északnyugaton marad a hűvös, délkeleten pedig az enyhe idő.

Forrás: eumet.hu 
- Vasárnap hidegfront éri el előreláthatólag térségünket, emiatt szeles, borongós idő ígérkezik, sokfelé, de nem egész nap tartó esővel, záporokkal. Nyugaton, délnyugaton hullhat a legjelentősebb csapadék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!