Megyei időjárás

2022.10.01. 07:00

Esős és változékony időjárásunk lesz

Hidegfront hoz esőt szombat délután, de zápor vag jégeső sem kizárt a hétvége első napján.

Fotó: Kiss Annamarie

Szombat délelőtt az ország túlnyomó részén szakadozottan, változóan felhős égboltra nézhetünk fel, így Somogy megyében is. Időnként a nap is kisüthet, de nem ez lesz a jellemző. Helyenként eső, záporeső sem kizárt, s melélénkül a déli-délnyugati szél. Marad a hőmérsékleti kettősség: északnyugaton hűvös, délkelet enyhe lesz a délután. 

A délután folyamán hidegfront érkezik északnyugatira forduló széllel. Ismét vastagodó felhőzetre van kilátás, majd északnyugat felől terjeszkedve egyre többfelé alakulnak ki záporok, illetve heves esővel, itt-ott átmeneti jégesővel is kísért zivatarok kialakulásához is kedvezőek lesznek a légköri feltételek.
Este keletre húzódnak vissza a zivatarok, záporok. Tovább erősödik, a nyugati határvidék kivételével viharossá fokozódik az északnyugati szél.
Éjszaka a legerősebb széllökések 60-80 kilométeres köré várhatóak. A csapadékmező elhagyja az országot kelet felé, miközben nyugat felől egyre nagyobb terület felett szakadozik fel a felhőzet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek délután 17,
szombat reggel 13,
szombat délután 21,
vasárnap reggel 11 fok körül alakul.

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnapra erősen szeles, de alapvetően napos időre van kilátás. Keleten és északon még előfordulhat egy-egy zápor, északkeleten zivatar, de ezen a napon már kevéssé látszik jellemzőnek a csapadék.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!