Megyei időjárás

2022.10.27. 08:00

Újra szürke napunk lesz csütörtökön

Bárhol előbukkanhat a nap csütörtökön, ködre napközben nincs kilátás, azonban éjjel igen. Fronthatásra nem kell számítani.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön is kettősség határozza meg időjárásunkat.

A reggeli órákban zömmel köd, ködfelhőzet, szürkeség lesz leginkább jellemző, csak kevés helyen várható ködmentes, derült idő. 
Napközben maradnak tartósan szürke, ködös, illetve borongós területek, ugyanakkor helyenként napsütéses időre is számítani lehet. Mivel a légmozgás gyenge marad, így bárhol lehet napsütés is, illetve szürkeség. A hőmérséklet ennek megfelelően alakul.

Éjszaka ismét terjeszkedő ködfoltokra lehet számítani, valamint a borongós területek mérete növekszik. Egyre kevesebb helyen lesz csillagfényes az égbolt.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
csütörtök reggel 11,
csütörtök délután 21,
péntek reggel 10 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a megszokottól több fokkal melegebb idő miatt időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható. Forrás: met.hu 

Az országos időjárás a Köpönyeg szerint az alábbiak alakul:

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntektől előreláthatólag legalább még 1 héten keresztül jelentősebb légköri eseményektől, frontoktól mentes, az évszakos átlagnál enyhébb időre számíthatunk.
Frontfelhőzet nem várható. Napsütés, köd és ködfelhőzet egyaránt előfordulhat, és a napok előre haladtával egyre inkább a köd, valamint a szürke, párás, borongós idő válik jellemzőbbé, csökken a napsütés esélye, illetve ezen területek mérete. A tartósan ködös, borongós helyeken a hőmérséklet is alacsonyabban, az átlagos körül tetőzik, a tartósabban napos tájakon viszont 20 fok közelében, vagy a körül alakul.

Forrás: eumet.hu 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!