Időjárás

2022.11.25. 08:00

Párás és ködös, de legalább frontmentes lesz az idő

Pénteken nyugodt, frontmentes időjárás várható, gyenge légmozgással.

Párás, ködös, majd ködfelhős és derült tájak váltakozása ígérkezik. Az északnyugati szélcsatorna helyén várható legnagyobb eséllyel napsütés, másutt viszont előfordulhat tartós szürkeség is.

Éjszaka valamivel több felhő érkezik fölénk. Ködfoltok kialakulása várható, illetve a meglévők terjeszkednek. Számottevő csapadék nem hullik.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek reggel 3,
péntek délután 10,
szombat reggel 2 fok körül alakul.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. Forrás: koponyeg.hu

Kattints a képre a részletekért! 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétvégére jelentős légköri eseményektől mentes, változóan felhős-napos-ködfoltos idő valószínű. Elvétve gyenge zápor, vagy a ködfelhőzetből itt-ott szitálás előfordulhat. Szombaton, a Dunántúlon kissé élénk ÉNY-i szél fúj.
- Hétfőn, kedden és szerdán napsütéses és szürke ködfelhős, ködös tájak váltják egymást. Néhol előfordulhat szitálás.

Forrás: eumet.hu 

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!