Megyei időjárás

2022.11.03. 08:00

Változékony arcát mutatja az ősz Somogyban

Csütörtökön is marad a változékony idő megyénkben.

Sonline

Fotós: Shutterstock

Borongós ködfelhős égbolttal indul a nap. Ez a kettősség lehet a meghatározó később is. Számottevő csapadék nem hullik, de jelentéktelen eső elvétve előfordulhat. Éjszaka mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, de említést érdemlő csapadék reggelig nem hullik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 18,
csütörtök reggel 9,
csütörtök délután 16,
péntek reggel 9 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, azonban a légkör magasabb szintjein melegedés zajlik. (forrás: met.hu)

A Köpönyeg előrejelzése szerint országosan a térkép szerint alakul az időjárás.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, emiatt keleten szűrt napsütéses, illetve erősen felhős, másutt viszont borult idő várható, és a Dunántúlon esőre, többfelé jelentős mennyiségű esőre kell számítani. Keleten csapadék nem hullik. Többfelé megélénkül a Dk-i szél. Éjszakára a csapadékzóna átterjed az ország középső részére, és ekkor a Tiszántúlon is előfordulhat itt-ott kisebb eső, zápor.

- Szombaton, keleten ismét elő-előbukkanhat a nap a felhők mögül, és ott a Tiszántúlon számottevő eső nem várható, másutt viszont időszakos esőre kell készülni, és borult marad az ég. Szerte az egész Dunántúlon erős, sőt viharos széllökések várhatók É-i irányból, keleten gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet ennek megfelelően alakul, az ország döntő részén csupán 10 fok körül, a Tiszántúlon ezzel szemben 16 - 18 fok is lehet.

- Vasárnap előreláthatólag felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Eső már sehol nem hullik. Az eleinte nyugaton még erős É-i szél napközben fokozatosan mérséklődik. Továbbra is keleten valószínű az enyhe idő, nyugatabbra hűvös idő valószínű.

- Hétfőn napos és erősen felhős, borongós területek, valamint időszakok váltakoznak, de csapadéktól nem kell tartani. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában