Megyei időjárás

2022.12.03. 08:00

Enyhül az idő, néhol a nap is kisüthet

Szombaton nagyrészt borongós, szürke időre van kilátás Somogyban, de helyenként felszakadozhat a felhőzet, és előbukkanhat a nap.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Említést érdemlő csapadék nem hullik, de a Dunántúlon itt-ott kisebb eső azért lehet. Enyhül az idő. Éjszaka teljesen hasonló marad az időjárás, említést érdemlő csapadék nem várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 2,
szombat reggel 2,
szombat délután 6,
vasárnap reggel 2 fok körül alakul.

Bár front nem várható, fokozatos melegedésre számíthatunk, emiatt a fokozottan érzékenyek körében előfordulhatnak melegfront jellegű panaszok. Fejfájás, koncentrálási nehézség, fáradékonyság többeknél jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A Köpönyeg előrejelzése szerint országosan a térkép szerint alakul az időjárás.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap az ÉNY-DK irányú szélcsatornában élénk DK-i szél fúj. Alapvetően erősen felhős, illetve szakadozottan felhős idő várható, helyenként átmeneti napos időszakokkal. Néhol előfordulhat pára, valamint köd is. Számottevő csapadék napközben nem várható. Tovább emelkedik a hőmérséklet.

- Hétfőn, kedden és szerdán is marad a D-i, DK-i légmozgás, emellett erősen felhős, borongós és napos területek, illetve időszakok egyaránt előfordulhatnak bárhol az országban, és időnkénti szemerkélő vagy mérsékelt eső is elszórtan előfordulhat. Az évszakhoz képest kifejezetten enyhe időre készülhetünk, különösen szerdán. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!