Megyei időjárás

2023.01.25. 08:00

A ködös reggelt követően már csak a szitáló esőtől kell tartanunk

Szerdán a déli határszélen még mindig maradhat a frontfelhőzetből, de ott is felszakadozhat helyenként a felhőtakaró. Számottevő csapadék nem lesz, elvétve előfordulhat szitálás Somogyban.

Sonline

A hajnali, délelőtti időszakban foltokban kialakuló párásságból, ködből néhol kialakulhat tartósabb ködfelhőzet, de jellemzően napos vagy vékony felhőrétegen át szűrt napsütéses idő lesz. Éjszaka északabbra is megnövekedhet átmenetileg itt-ott a felhőzet. Országszerte fagypont köré, sokfelé pár fokkal fagypont alá hűl a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 5,
szerda reggel -1,
szerda délután 5,
csütörtök reggel 0 fok körül alakul.

Bár fronthatás nem terheli szervezetünket, több fokkal hidegebb levegő érkezik, emiatt a hidegre érzékenyek körében fejfájás, görcsös panasz, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtök délelőtt a párásság, ködfoltok és változó, szakadozott felhőzet mellett még többfelé, de elsősorban az északkeleti országrészben kisüthet a nap. Napközben várhatóan az ország túlnyomó része felett vastagodhat, összezáródhat a felhőzet, már csak az északkeleti megyék felett ígérkezik bujkáló napsütés. Elszórtan lehet kisebb hózápor vagy havas eső zápor, illetve szitáló csapadék. Tovább csökken a hőmérséklet.

- Pénteken mérsékelt, nyugaton élénkebb É-i szél támad. Borongós időre van kilátás. Jelentős csapadék nem valószínű, de elszórtan, előreláthatólag főként a déli országrészt érintően előfordulhat szitáló havas eső, hószállingózás.

- Szombaton is erősen felhős, borongós idő a legvalószínűbb, bár időnként és helyenként vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Nyugaton erős lökésekkel kísért, másutt gyenge vagy mérsékelt É-i szél fúj. Szórványosan előfordulhatnak vegyes, illetve változó halmazállapotú szitálások, hószállingózások, de jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.

- Vasárnap előreláthatólag eleinte felhős, párás idő lesz jellemzőbb, elvétve vegyes szitálással, majd a nyugati országrész felett elvékonyodó, felszakadozó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is kialakulhat.

- Hétfőn már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de nyugat felől vastagodó felhőzet ígérkezik, majd az ország északnyugati, északi negyedén gyenge hóesés, később változó eloszlásban havas eső, hóesés érkezésére van kilátás. Másutt nem várható említést érdemlő csapadék. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában