Megyei időjárás

2023.01.28. 08:00

Felhős nappal indul a hétvége, de néhol lehet kis napsütés

Szombaton is erősen felhős, borult idő várható Somogyban, de helyenként elvékonyodhat a felhőzet, és rövid időszakokra kisüthet a nap.

Sonline

Szórványosan fordulhat elő hószállingózás, átmeneti gyenge havazás. Estétől már nagyobb területen is lecsökkenhet a felhőzet, erre legnagyobb esély nyugaton, a szeles területeken van. Számottevő csapadék nem hullik. Reggelre szerte az országban gyenge fagy várható, helyenként köd is képződhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 0,
szombat délután 2,
vasárnap reggel 0 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap napos és erősen felhős, párás, szürke ködfoltos területek váltakoznak. Csapadék nem hullik. Nyugaton mérséklődik a szél.
- Hétfőre egy meleg-, majd estére egy hidegfront érkezése valószínű. Beborul az ég, és egyre többfelé lehet számítani kisebb havazásra, havas esőre. A megélénkülő DNY-i szél estétől ÉNY-ira fordul, és megerősödik. Hajnalban csökken a felhőzet, de szórványos hózáporok alakulhatnak ki.
- Kedden hidegfront mögötti napsütés, felhőátvonulások, szórványos, futó hózáporok, és az északkeleti országrész kivételével erős ÉNY-i szél ígérkezik. A hidegfront ellenére kissé enyhül az idő.
- Szerdán megismétlődhet a hétfői nap.
- Csütörtökön előreláthatólag a keddi nap ismétlődhet meg. A szórványos záporok, hózáporok mellett zivatarok, hózivatarok is kialakulhatnak, melyek közül egy-egy hevesebbet közel 100 km/h-s kifutószél is kísérhet. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!