Megyei időjárás

2023.03.28. 08:00

A reggeli fagyot viharos szél váltja ma

Kedden tovább hűl a levegő, hajnalban elszórtan gyenge fagy is többfelé előfordul.

Sonline

Fotó: shutterstock

A hétfőihez képest veszít ugyan az erejéből, de továbbra is erős (50-75 km/ó) lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj.
Napsütés, majd erős felhősödések, és futó vegyes halmazállapotú záporok kialakulása várható. Jelentős mennyiségű csapadéktól nem kell tartani.
A hőmérséklet legfeljebb +10 fokig emelkedik, jellemzően az alatt marad. Az erős szél még tovább ronthatja a hőérzetet.
Az éjszaka nagy részén kevés lesz felettünk a felhőzet, majd hajnalban már erősebb felhősödés kezdődik. Sokfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 1,
kedd délután 8,
szerda reggel 0 fok körül alakul.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán egy sokfelé fagyos reggelt követően mérsékelt, kissé élénk nyugatias légmozgás mellett, keleten naposabb, nyugaton borongósabb idő ígérkezik. Északnyugaton előfordulhat néhol kisebb eső. Mérsékelt enyhülés kezdődik.
- Csütörtökön erősen felhős ég, elszórtan kisebb esők, záporok, az ország nyugati felén már jelentősebb enyhülés, és mérsékelt, nyugaton élénk D-i, DNY-i szél valószínű.
- Pénteken is zömében erősen felhős ég, elszórt záporok, tovább erősödő DNY-i szél, és már keleten is jelentősebb enyhülés a legvalószínűbb.
- Szombatra mediterrán ciklon érkezése körvonalazódik meleg-, majd hidegfronttal, szeles, borongós idővel, esőkkel. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!