Megyei időjárás

2023.03.27. 11:00

Egy havi mennyiségnek elegendő eső esett az éjjel Somogyban

Az ország délnyugati részén, főleg Somogyban és Zalában egy éjszaka alatt 30 milliméternél több eső esett, ami megfelel egy havi csapadékmennyiségnek.

Sonline

Fotó: Muzslay Péter

A csúcstartó Csurgó 37 milliméterrel, írja az Időkép. Kiadós esőzés vette kezdetét vasárnap este annak a mediterrán ciklonnak köszönhetően, amelynek hátoldalán ma viharos északnyugati széllel hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztja el térségünket. Az éjjel Somogy vármegyében és Zala vármegyében hullott a legtöbb csapadék. 

A szervezetünk egészségét is érinti a kialakult hidegfront

Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A csapadéktömb napközben kelet, északkelet felé helyeződik, a Tiszántúlon egészen estig kitarthat az eső. A Dunától keletre további 10-20 mm csapadék gyűlhet össze. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!