Megyei időjárás

2023.03.23. 08:00

Napos, kellemes tavaszi időre ébredünk Somogyban

Csütörtökön is nyugodt, kellemesen enyhe, tavaszi időnk lesz Somogyban.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A napsütést időről-időre hangsúlyosabbá váló, majd vékonyodó, szakadozó felhőzet zavarja.  Csapadék érkezése továbbra sem valószínű, marad a száraz idő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás egész nap. Éjszaka változatlan marad az időjárási helyzet. Csillagfényes és vékonyan felhős területek, időszakok váltakoznak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 19,
csütörtök reggel 7,
csütörtök délután 20,
péntek reggel 8 fok körül alakul.

Habár fronthatással továbbra sem kell számolni, de még mindig melegebb légtömegek érkeznek a magasban, így főként melegfronti panaszok valószínűek. A legáltalánosabb panaszok: migrén, fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés lehetnek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken napközben egy melegfront, késő estére egy hidegfront érkezése körvonalazódik. A késő délutáni órákig változó vastagságú felhőzet melletti szűrt napsütésre, élénkebb D-i szélre és kifejezetten enyhe időre van kilátás. Késő délutántól erőteljesebb felhősödésre készülhetünk. Este, éjjel, északnyugaton átfordul a szél ÉNY-ira. Felhős időben, főként nyugaton és északon, ott is szórványosan záporok, esők alakulhatnak ki.

- Szombaton növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de - hidegfront hoz érdemi változást a légköri helyzetben. A Tiszától nyugatra már egész nap ÉNY-i széllel érkező lehűlésre és szórványosan záporok, zivatargócok kialakulására készülhetnek, míg délkeleten eleinte még enyhe idő a valószínűbb DNY-i légmozgással. Délutánra oda is megérkezhetnek a záporok és az ÉNY-ira forduló szél. Zivatar előfordulása sem kizárt. Éjjel előreláthatólag kelet felé elvonul a csapadékot adó felhőzet, legyengül a szél.

- A vasárnap országszerte változóan napos-felhősnek ígérkezik. Reggelre előreláthatólag átvonul a hidegfront, legyengül a szél, lecsökken a felhőzet. Délutánra azonban már egy melegfront érkezése körvonalazódik D-i széllel, majd növekvő felhőzettel, melyből estétől itt-ott záporeső is kialakulhat.

- Hétfőre egy mediterrán ciklon melegfrontja, majd erős hidegfrontja ígér erősen szeles, esőkkel, záporokkal is tarkított barátságtalan időt. A hidegfronttal jelentős lehűlés érkezése körvonalazódik, akár több, mint 10 fokot is visszaeshet a hőmérséklet. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!