Megyei időjárás

2023.03.26. 07:52

Naposabb lesz a délelőtt de felhősebb a délután

A reggeli párafoltok megszűnése után napos, fátyolfelhős lesz a délelőtt. Délután erős felhősödés kezdődik, és estétől, késő délutántól nyugat felől elered az eső. Élénk lesz a délies szél. 17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Sonline

Fotó: Shutterstock.AI

Somogy megye térségében vasárnap napközben melegfront, majd estétől hidegfront érkezése várható. Délelőtt eleinte mérsékeltebb légmozgás lesz jellemzőbb, majd megélénkül, helyenként megerősödik a  déli-délnyugati szél. Változóan napos-felhős idő várható. A nyugati országrészben valószínű több felhő, míg keleten zavartalanabb napsütés. Délután élénk, olykor erős délnyugati szél mellett, az északkeleti országrész kivételével erősebben megnövekszik a felhőzet. Eleinte északon, északnyugaton alakulhatnak ki elszórtan gyenge záporok, majd késő délutántól a Dunántúl teljes területén és északon kell számítani a hidegfront érkezése előtt kialakuló szórványos esőkre, záporokra. Hevesebb gócok is előfordulnak, nem kizárt egy-egy zivatar sem.
Este, éjjel országszerte borongós időre és változó intenzitású esőkre van kilátás. A szél a keleti országrész kivételével reggelig átfordul északnyugatira, majd viharossá erősödik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 5,
vasárnap délután 17,
hétfő reggel 7 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőre fokozatosan viharossá erősödő (70-90 km/óra) északnyugati szél várható. Eleinte országszerte erősen felhős, borongós, barátságtalan, szeles idő ígérkezik. Keleten valószínű tartósabb, jelentősebb eső, másutt csak elszórtan lehet kisebb eső, záporeső. Délután, nyugaton a felhőzet felszakadozhat, kisüthet a nap. A maximum hőmérséklet +10 fok körül alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!