Megyei időjárás

2023.04.02. 08:00

Változékony idővel zárjuk a hetet Somogyban

Vasárnap is még Somogyban marad a hidegfront. Változóan felhős-napos, illetve erősen felhős idő várható, időszakosan kisebb záporesőkkel.

Sonline

Fotó: Kiryl Lis

Egy-két helyen zivatar sincs kizárva. A szél az ország nyugati felén újból élénk, erős lesz. Tovább csökken a hőmérséklet. Éjszaka nyugaton lehet kevesebb a felhő, másutt inkább a felhős ég lesz a jellemzőbb, és elszórtan továbbra is lehet kisebb eső, zápor. A Dunántúlon és keleten erős marad a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 7,
vasárnap délután 13,
hétfő reggel 1 fok körül alakul.

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn és kedden, nyugaton, illetve keleten erős, viharos É-i széllel, néhány fokkal még hidegebb levegő érkezik. Emellett hétfőn változó felhőzet melletti napos időszakokban is lehet bízni. Elvétve előfordulhat kisebb záporeső, esetleg havas eső zápor. Kedden, nyugaton valószínű tartósabb napsütés, keletebbre borongósabb idő, és a keleti határszélen kisebb, vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Visszatérnek a hajnali fagyok.
- Szerdán hajnalban országszerte fagyra kell készülni. Mérséklődik a szél. Változóan felhős-napos idő ígérkezik, említést érdemlő csapadék nélkül.
- Csütörtökön hajnalban sokfelé elég keményen fagyhat, napközben mérsékelt, kissé élénk légmozgás, napsütés, mérsékelt felhősödések, +10 fok körüli, illetve kissé már afölötti maximum hőmérséklet jellemezheti az időjárást. Számottevő csapadék nem valószínű. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!